Beurzen herstellen op hoop Italië

Donderdagochtend is er een goed herstel te zien op de Europese beurzen er kan gesproken worden over een voorzichtig herstel. Er is hoop dat Italië snel een nieuwe regering gaat hebben.

Beleggers zien het eindelijk weer even zitten en dat resultaat is deze ochtend te zien. De AEX index steeg namelijk met 0,3 procent naar 295,23 punten. De Midkap index is echter gezakt met 0,1% naar 457,04 punten. In Parijs en Frankfurt zijn de beurzen gestegen met 0,4 en 0,8%, Londen heeft 0,4% verloren.

In Milaan is de beurs gestegen met 2,2%. Men denkt dat de Italiaanse premier Silvio Berlusconi zondag zal opstappen. Gisteren zijn er obligaties geveild van Italië met een looptijd van twaalf maanden. Er is hierbij vijf miljard euro opgehaald, maar zij moesten wel 6,09% aan rente betalen, het hoogste niveau in 14 jaar.

De aandacht blijft ook bij Griekenland, er is geen akkoord over een nieuw interim regering. De partijen zijn nog wel aan het onderhandelen.

Air France-KLM leverde 1,1 procent in, dit is lager dan analisten hadden gedacht. Het bedrijf verwacht het lopende boekjaar verlies te krijgen. Verzekeraar SNS Reaal was bij de Midkap de grootste stijger, met 4,5%. Heijmans had een verlies van 4,7%. Ze zijn minder positief over de toekomst en zien geen herstel op de woningmarkt.

De euro was bijna 1,36 dollar waard, dit is bijna evenveel als woensdag aan het eind van de Europese beurshandel.

Dit bericht is geplaatst in Beursnieuws, Financieel nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.